Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی محمدی در برنامه تلویزیونی «بدون توقف» با اشاره به اینکه برخی می‌گویند که احکام دین برای 1400 سال پیش است،گفت: ما یک اصول ثابتی در دین داریم دین می‌گوید صداقت، امانت‌داری، راست‌گویی، مگر این اصول فرق می‌کند، اما نسبت به مسائل جدید اتفاقا به روزترین شخصیت‌ها در جامعه ما مراجعند، یعنی در خصوص هر مسئله‌ای که فکر کنید جواب دارند، یعنی اگر نتواند جواب بدهد دیگر مرجعیت ندارد، الان بگوئید در کره مریخ وضعیت نماز چطور است باید جواب بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناسازگاری بین آموزه‌های دین و عملکرد عالمان دینی از عوامل دین‌زدگی است


وی در پاسخ به این سوال که «آیا موضوع تقلید از مرجع در قرآن آمده است» گفت: منابع دینی ما طبق تصریح خود قرآن از سه ناحیه دریافت می‌شود، یکی خدا یعنی همان قرآن، دوم رسول اکرم(ص) که رسول‌الله مستقلا بر اساس وحی صحبت می‌کنند، خداوند به پیغمبر(ص) می‌فرماید ما این قرآن را بر تو نازل کردیم و تو برای مردم توضیح بده، پیغمبر(ص) گاهی می‌ایستاد و به مردم می‌گفت ببینید چطور نماز می‌خوانم، همان طور نماز بخوانید، پس نمی‌توانیم بگوئیم تنها منبع دریافت همه مطالب ما قرآن است چون خود قرآن به پیامبر(ص) می‌فرماید تو هم بگو.
این استاد دانشگاه گفت: و منبع سوم نیز اهل بیت(ع) هستند که آنها هم توضیح می‌دهند، بر این اساس مجموعه‌ای از روایات داریم که تعداد آنها هم کم نیست، نگاه فهم دینی از قرآن و روایات نیاز به علومی دارد که مرجع تقیلد و عالم دینی با توجه به علومی که دارد شروع می‌کند به نظر دادن در مورد مسائل متلابه جامعه و مسائلی که مردم به آن نیاز دارند، لذا هر مُقلدی هم باید بر اساس همان عمل ‌کند. الان متأسفانه برخی در دین سلیقه‌ای شدند و خودشان نظر می‌دهند، حالا مثلا شما از کجا در قرآن می‌توانید احکام خمس را درآورید یک آیه در قرآن در خصوص خمس صحبت کرده جزئیات آن را مرجع باید تشریح کند.
مدیر گروه شیعه‌شناسی و رئیس مجتمع تاریخ جامعة‌المصطفی با تأکید بر اینکه من با کلمه دین‌گریزی مخالفم، گفت: به نظر من سستی در دین صحیح است، چون خیلی از جوان‌ها که نماز نمی‌خوانند وقتی می‌پرسم شما منکرید می‌گویند نه، حالش را نداریم، همین آدم وقتی می‌آید کربلا نماز مستحب هم می‌خواند، من این را در کاهلی و تنبلی می‌بینم، دین‌ستیزی هم خیلی کم داریم.
رفیعی در ادامه به برخی از عواملی که جوانان از دین زده می‌شوند اشاره کرد و گفت: یکی از آنها ضعف معرفتی است، مثل اینکه آثار نماز را نمی‌دانیم و نمی‌شناسیم، ما این معرفت و شناخت را باید قوی کنیم، فقط گفتیم نماز بخوان آن قدر در جزئیات غرق شدیم که آن توجه را فراموش کردیم، یک بخش دیگر تضعیف باورها به خاطر شبهات است، دیگری ناسازگاری بین آموزه‌های دین و عملکرد عالمان دینی است که خیلی مؤثر است و البته عکس آن هم وجود دارد، یعنی در همین تهران مساجدی رفتم که آن قدر جوان دارد که من تعجب کردم و دلیل آن هم حضور یک امام جماعت جوان است.
این استاد حوزه گفت: جالب است که چقدر عملکرد علما می‌تواند در میان مردم تأثیرگذار باشد، در همین زمان کرونا برخی از دوستان طلبه ما رفتند غسالخانه و جسد افراد را غسل دادند، چون در ابتدا اجساد بدون غسل دفن می‌شدند که حوزه وارد شد، آقای فلاح‌زاده رفت پیش دکتر مرندی ایشان نظر دادند که ویروس منتقل نمی‌شود، اما باز هم کسی برای غسل دادن نمی‌رفت تا چند نفر از بانوان طلبه فاضل ما رفتند و اجساد بانوان را غسل دادند که چقدر هم تأثیرگذار بود و مورد دیگری که باعث زده شدن جوانان از دین ‌می‌شود سخت‌گیری و یا سهل‌گیری خانواده‌هاست یعنی عدم اعتدال در خانواده‌ها در برخورد با احکام دینی که هر کدام با افراط و تفریط می‌تواند مشکل‌ساز شود.
وی در پاسخ به این سوال که «اگر روحانی که مسؤلیتی هم دارد بدون توجه به جایگاه و مسئولیتش دست به اعمال نادرستی بزند و برایش مهم نباشد که دیگران چه می‌گویند باید با او چه کنیم» گفت: روحانیت دادگاه ویژه دارد و این موارد را بررسی می‌کند، که اتفاقا هم سخت‌گیری و هم برخورد می‌کند، این دادگاه را حضرت امام(ع) تأسیس کردند که به طور خاص موارد و اتهامات بررسی می‌شود، و بارها این دادگاه حکم کردند به خلع لباس، زندان و یا تذکر.
این سخنران در پایان در پاسخ به این سوال که «می‌شود بعضی از احکام را بنا بر زمان خودش بسنجیم علت آن را درآوریم و بنا بر مقتضیات امروز پیاده کنیم» عنوان کرد: این دقیقا هان کاری است که مرجع تقلید انجام می‌دهد، یعنی تحقیق می‌کند و وقتی به نتیجه رسید حکم می‌دهد، کما اینکه در حال حاضر در قوانین ثانویه دیه مساوی اعلام شد، در کلیات مباحث قرآنی قرآن یک هدفی دارد از مثالش و آن پی بردن به نظم است.

انتهای پیام/

20 / 20 حجت‌الاسلام ناصر رفیعی محمدی رئیس مجتمع تاریخ جامعة‌المصطفی مراجع برنامه تلویزیونی «بدون توقف» به روزترین شخصیت‌های جامعه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مراجع برنامه تلویزیونی بدون توقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۹۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنفس ۲۰ دقیقه‌ای جلسه صحن مجلس برای اقامه نماز

جلسه‌ صحن مجلس جهت اقامه نماز ظهر و عصر ۲۰ دقیقه متوقف شد.

به گزارش ایسنا، جلسه نوبت صبح روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس شورای اسلامی با تصمیم محمدباقر قالیباف رئیس مجلس جهت اقامه نماز ظهر و عصر متوقف شد.

نمایندگان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه هفتم توسعه (اعاده شده از شورای نگهبان) را در دستور کار داشتند و تنها ۸ مورد از اصلاحات مربوط به این لایحه باقی مانده بود که با تصمیم رئیس مجلس، ادامه رسیدگی به این لایحه به بعد از اقامه نماز موکول شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسابقات قرآن و عترت کهگیلویه و بویراحمد در چرام
  • خبرنگاری که معلم شد
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست
  • برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزی در یزد
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • تنفس ۲۰ دقیقه‌ای جلسه صحن مجلس برای اقامه نماز
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • کت چرم معروف آل پاچینو(عکس)
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا